Με φωνές διαμαρτυρίας κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουλίου η νέα δεκαετία των δημοσίων συγκοινωνιών καθώς οι λεωφορειούχοι ζητούν άμεση ακύρωση της σύμβασης για Λευκωσία/Λάρνακα με την επιτυχούσα Κοινοπραξία. 

Την ίδια ώρα που οι εταιρείες μιλούν για παράτυπες αναθέσεις σε Λευκωσία και Λάρνακα, διότι εις βάρος της κοινοπραξίας εκκρεμούν εφέσεις στα Δικαστήρια, η έκβαση των οποίων μπορεί να αλλάξει τον χάρτη των δημόσιων συγκοινωνιών στην Κύπρο.

Υπάρχει επίσης η δεδηλωμένη ανησυχία των εργατικών συντεχνιών για την πρόθεση της εταιρείας να μην εφαρμόσει τους όρους της συμφωνίας που αφορούν το υφιστάμενο προσωπικό. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να βάλουμε εμπόδιο στην ανάπτυξη των δημοσίων συγκοινωνιών. Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να φροντίσουν για τη βελτίωση των δημόσιων μεταφορών και όχι να τις πάνε πίσω. Δεν χωρεί κανένα πισωγύρισμα. Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε ότι στο όνομα της προόδου θα επιτραπεί σε κάποιους να καταργήσουν τα εργατικά δικαιώματα ή τις πρόνοιες των όρων της συμφωνίας.