Μπορεί η Βουλή και τα περισσότερα πολιτικά κόμματα να μην έχουν έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από τη κυβέρνηση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Συνεργατισμό, αλλά η κοινωνία τροφοδοτείται συνεχώς από παράπλευρες πηγές από το χώρο της κυβέρνησης και των επαϊόντων, με αποτέλεσμα να εντείνεται η αγωνία και η αναστάτωση.

Η μια εξέλιξη διαδέχεται την άλλη στο αβέβαιο μέλλον του Συνεργατισμού. Η συμβολή της Κυβέρνησης στην διαμόρφωση κλίματος αβεβαιότητας είναι σημαντική και καθόλου απαρατήρητη.

Στόχος, λέει η Κυβέρνηση, είναι η προστασία των καταθέσεων. Και ερωτούμε: Αρά κινδυνεύουν και οι καταθέσεις; Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα διαβεβαίωνε τους πάντες ότι ζήτημα καταθέσεων δεν υπάρχει. Δηλαδή, πέραν της διαπίστωσης ότι για να υπάρξει συμφωνία για τον Συνεργατισμό χρειάζονται κεφάλαια τα οποία θα αντληθούν από τους φορολογούμενους, πέραν από το γεγονός ότι περί των 2600 εργαζομένων στον Συνεργατισμό βρίσκονται σε αγωνία για το τι τους ξημερώνει αύριο, οι Κυβερνώντες εμμέσως πλην σαφώς μας είπαν ότι ούτε οι καταθέσεις είναι προστατευμένες; Θα κατηγορήσουν πάλι άλλους για διασπορά φημών, φόβου και αμφιβολίας;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και συσσωρευμένα. Δανειολήπτες, εργαζόμενοι, οι οικογένειες τους αλλά και πολίτες – πελάτες του Συνεργατισμού αναμένουν απαντήσεις και η Κυβέρνηση επιλέγει να ενημερώνει – δια του τύπου – να δίνει κάθε μέρα και μια πληροφορία, μέχρι να είναι πλέον αργά.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει εκφράζει την δυσφορία του για την ακατανόητη τακτική των Κυβερνώντων στο θέμα του Συνεργατισμού. Καλούμε για άλλη μια φορά, τόσο το Προεδρικό όσο και τον Υπουργό των Οικονομικών να μιλήσουν δημόσια, ανοιχτά, καθαρά και προπαντός ειλικρινά για τα όσα τεκταίνονται στον Συνεργατισμό. Δεν αποτελεί ανάγκη η ενημέρωση, αλλά απαίτηση από όλους όσοι αναμένουμε απαντήσεις.