Η υπόθεση της “κλοπής” σκύλων στο Στρουμπί εκτός από οργή μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τη μονόπλευρη στάση των διωκτικών αρχών.

Αυτό, διότι η εθελόντρια του καταφυγίου που κατηγορείται για “κλοπή”‘ ειδοποιήθηκε από τουρίστες που εντόπισαν νεκρά σκυλιά στην περιοχή, δίπλα στα οποία και σε άθλιες συνθήκες ζούσαν ορισμένα άλλα.  Στο διαδίκτυο μάλιστα υπάρχουν φωτογραφίες από που αποτυπώνουν τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο. Τα παραπάνω στοιχεία, δύσκολα μπορούν να μας πείσουν πως η αντίδραση της εθελόντριας αποσκοπούσε στην κλοπή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε την αστυνομία να εξετάσει επί της ουσίας την υπόθεση και να μην μείνει μόνο σε κατηγορίες για “κλοπή”. Μας προκαλεί ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι ως τώρα η αστυνομία δεν φαίνεται διατεθειμένη να διερευνήσει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες βρέθηκαν τα σκυλιά, ορισμένα εκ των οποίων ήταν νεκρά. Σημειώνεται δε, πως ο ιδιοκτήτης δεν έχει εγγράψει τους σκύλους στις κτηνιατρικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως δια νόμου οφείλει, επομένως πως τεκμαίρεται η παρέμβαση της αστυνομίας στη βάση απλώς του ισχυρισμού του;

Θεωρούμε πως η αστυνομία οφείλει να εξετάσει με την ίδια προσήλωση την κακοποίηση που έχουν υποστεί αυτά τα σκυλιά, αλλά και το κατά πόσο ο συγκεκριμένος κυνηγός είχε άδεια για αναπαραγωγή σκύλων και αν τηρούσε τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος σχετικά με τα κυνηγετικά σκυλιά.

Καλούμε τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και το Ταμείο Θήρας να εξετάσουν την συγκεκριμένη περίπτωση και σε σχέση με το νομικό πλαίσιο που διέπει τις δικές τους εργασίες.