Σε μια συνεχή προσπάθεια διαστρέβλωσης των γραπτών προτάσεων που κατέθεσε η ελληνοκυπριακή πλευρά, το κυβερνητικό επιτελείο εξακολουθεί να παραπλανά τον λαό, ότι τάχα η τουρκοκυπριακή ηγεσία δεν θα έχει λόγο στο διορισμό των Ελληνοκύπριων βουλευτών στη μεταβατική περίοδο εφαρμογής της λύσης.

Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, η απάντηση δόθηκε, όχι από κάποιο αντιπολιτευόμενο κόμμα, ή προεδρικό υποψήφιο, αλλά από τον ίδιο τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, κ. Μαυρογιάννη. Αλήθεια, μήπως έφτασε η μέρα το επιτελείο του απερχόμενου Προέδρου να διαψεύσει και τον κ. Μαυρογιάννη για να αποκρύψει το τι πραγματικά προτάθηκε;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιμένουμε όμως στο κύριο θέμα που προκύπτει και δεν αφορά μόνο τον διορισμό των βουλευτών. Το μείζον ζήτημα αφορά το γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει αποδεχτεί την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων των Τούρκων στη μεταβατική περίοδο, σε ότι αφορά την εκτελεστική εξουσία, ενώ όσα αφορούν τους Ελληνοκυπρίους θα ικανοποιηθούν σε βάθος χρόνου.

Αυτό είναι η κύρια και πιο επικίνδυνη υποχώρηση του Νίκου Αναστασιάδη πέραν από τις ερμηνείες των εγγράφων που δυστυχώς διακινούνται, όπως διακινούνται οι δεσμεύσεις και θέσεις του.