Ενάντια στον εθνικισμό, τη ξενοφοβία και το ρατσισμό, που ακόμα και εν έτη 2018 εκφράζεται και μάλιστα σε έντονο βαθμό από συγκεκριμένες παρατάξεις, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μαζί με αντιπροσωπεία του κινήματος επισκέπτεται αύριο, Τρίτη και ώρα 14:00 στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας στην Κοφίνου.

Η 18η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη και με την ευκαιρία αυτή το Κίνημα θα αναμένει τα παιδάκια να σχολάσουν από τα σχολεία τους προκειμένου να πάρουν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο.

Σε μια χώρα όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται τα τελευταία 48 χρόνια οφείλουμε να μην παραμένουμε απαθείς και να μην ανεχόμαστε τα οποιαδήποτε φαινόμενα διακρίσεων, ξενοφοβίας και ρατσισμού. Ένας λαός που ένα μεγάλο του μέλος ζει στο εξωτερικό ως μετανάστες – στην Βρετανία, ΗΠΑ , Καναδά, Αυστραλία, Ελλάδα- δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τους μετανάστες με ξενοφοβία.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να συνασπιστούν γύρω από μια κοινή απόφαση, ώστε να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και η ξενοφοβία πριν να είναι αργά, ιδιαίτερα έναντι ανθρώπων που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Πρέπει όλοι μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του νοσηρού και επικίνδυνου αυτού φαινομένου που φαίνεται να προωθείται στα πλαίσια ενός μοχθηρού πολιτικού λαϊκισμού.