Οι τελευταίες εξελίξεις και οι ατυχείς δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη για την τουρκοκυπριακή ΑΟΖ πρέπει να προβληματίσουν όσους ακόμα τον εμπιστεύονται. 

Οι Τούρκοι έχουν καταλάβει ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι ένας αδύνατος διαπραγματευτής που απλά και μόνο για μια “ότι να ναι” συμφωνία είναι ικανός να δώσει τα πάντα και φυσικά να οδηγήσει σε κατάλυση την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ανάλογες είναι και οι δηλώσεις  του κ. Κασουλίδη  από τη Σαουδική Αραβία « Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε την Κύπρο με τους Τουρκοκύπριους, ώστε να ζούμε αρμονικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι σε μια επανενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία»

Ο  πλούτος της κυπριακής ΑΟΖ ανήκει σε όλους τους Κύπριους, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, δεν είναι για να μοιραστεί στα δύο αλλά για να τον βρουν οι επόμενες γενεές. 

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτά όλα ανήκουν στον Κυπριακό λαό και την Κυπριακή Δημοκρατία που περιλαμβάνει τους Τουρκοκύπριους φυσικά, εφόσον αυτοί θέσουν τον εαυτό τους στους κόλπους της και αποδεχτούν την ιδέα για επανένταξη στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Οι χθεσινές δηλώσεις του Ν. Αναστασιάδη με τις οποίες χώρισε και την κυπριακή ΑΟΖ και αναγνώρισε την ύπαρξη και νομιμότητα του ψευδοκράτους είναι πολιτικά και εθνικά επιζήμιες και πρέπει να ανακληθούν.