Η απαξίωση της απερχόμενης κυβέρνησης προς το έργο της Ελεγκτικής υπηρεσίας που ήδη έχει επισημανθεί πολλές φορές, εκφράζεται και πάλι μέσα από τις αναφορές του κ. Μιχάλη Σοφοκλέους Διευθυντή Γραφείου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  σε πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ. Τα περί “ανθρωποφαγίας” αναφερόμενος στο έργο της Ελεγκτικής υπηρεσίας ως προς το χρέος του πρώην Προέδρου κ. Βασιλείου, αποτελούν μια νέα προσπάθεια δαιμονοποίησης του έργου της Ελεγκτικής υπηρεσίας, και του Δρ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της απερχόμενης κυβέρνησης με την οποία στρέφεται εναντίον του έργου της Ελεγκτικής υπηρεσίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  αναρωτιόμαστε γιατί ο κ Σοφοκλέους δεν είπε λέξη για τα οφειλόμενα προς το δημόσιο αλλά αντίθετα έσπευσε να μιλήσει υπερασπιζόμενος τον οφειλέτη και μάλιστα στοχοποιώντας την Ελεγκτική υπηρεσία. Ευχόμαστε αυτή η απαράδεκτη παρέμβαση να είναι η τελευταία αφού η θητεία της κυβέρνηση Αναστασιάδη πλησιάζει στο τέλος της.