​​Αποτελεί το χείριστο παράδειγμα ατιμωρησίας η απονομή χάρης σε εγκλήματα που αφορούν τη σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση ανηλίκων. Θεωρούμε προκλητική και αδικαιολόγητη την πρόωρη αποφυλάκιση παιδεραστών.

Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αφήνει αιχμές ότι αποφυλακίσεις έγιναν και από άλλους Προέδρους της Δημοκρατίας, εκτός του κ. Αναστασιάδη, κάτι το οποίο όμως διέψευσε ο κ. Χριστόφιας. Η σημερινή απολογία του Προέδρου Αναστασιάδη ανατρέπει την επιχειρηματολογία του Υπουργείου και των εκπροσώπων του προεδρικού. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμμεριζόμαστε τις φωνές εκείνες που εκφράζουν απορίες για το πως και γιατί καθορίστηκε ο ηλικιακός διαχωρισμός των θυμάτων των παιδεραστών και κατά πόσο έχει το υπουργείο Δικαιοσύνης τεκμηριωμένη έκθεση ψυχολόγων ή ψυχιάτρων που να καταδεικνύει ότι εάν ένα παιδί βιαστεί ή κακοποιηθεί στην ηλικία των 14, 15 ή 16 χρονών έχει λιγότερα τραύματα από ένα παιδί που υπέστη τα ίδια πριν από τα 13 του χρόνια.

Καλούμε άμεσα τον Υπουργό Δικαιοσύνης καθώς και όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς να σκεφτούν καλά τις συνέπειες που θα προκύψουν από την απόφαση αυτή, τις ευθύνες που θα τους αναλογούν αλλά πρωτίστως την ασφάλεια των θυμάτων των παιδεραστών.