Μετά από καταγγελία για λειτουργία παράνομου σκυβαλότοπου,  έχουμε επισκεφτεί την περιοχή του φράγματος Ευρέτου. Σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από την κοινότητα Φιλούσας τον εντοπίσαμε.   Σκουπίδια, κλαδέματα, μπουκάλια γεμάτα καμένα  λάδια, συνθέτουν μια αποκρουστική εικόνα.

Σε κοντινή απόσταση όπως θα δείτε στις φωτογραφίες (επισυνάπτονται) υπάρχει νεόκτιστη κατοικία. Σίγουρα κανένας δεν θα ήθελε να ζει δίπλα από ένα σκουπιδότοπο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ατιμωρησία η έλλειψη Περιβαλλοντικής Παιδείας και συνείδηση οδηγεί τους πολίτες σε τέτοιες συμπεριφορές. Η ευθύνη των πολιτών είναι τεράστια και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία.

Καλούμε τους αρμόδιους όπως πάρουν άμεσα μέτρα για αποκατάσταση του χώρου. Ας συνεργαστούν Επαρχιακή Διοίκηση – Κοινοτικό Συμβούλιο και Τμήμα Περιβάλλοντος.

Είναι φανερό ότι η δημιουργία περιφερειακών Πρασίνων Σημείων, θα λύσει  οριστικά το πρόβλημα που ταλανίζει την ύπαιθρο. Ας δώσουν επιτέλους στους κατοίκους το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής με έργα και όχι μόνο με προεκλογικές υποσχέσεις.