Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει ταχθεί από το 1996 με την ίδρυσή του την αντίθεσή του στην ανέγερση πάνω στα αρχαία στο λόφο της ΠΑΣΥΔΥ (λόφος Αγ. Γεωργίου Μαγγάνων) του νέου μεγαλεπήβολου μεγάρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Έχουμε επανειλημμένα καταθέσει τροπολογία στη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για την δέσμευση ή αποκοπή του σχετικού κονδυλίου.

Χτες με την συμπερίληψη του προϋπολογισμού της Βουλής σε ξεχωριστό προϋπολογισμό αναγκαστήκαμε να μην ψηφίσουμε τον ίδιο τον προϋπολογισμό της Βουλής για αυτό ακριβώς το λόγο.

Ούτε θεωρούμε ότι ελλείψεις που παρουσιάζει το παρόν κτίριο της Βουλής έχουν να κάνουν με την έλλειψη ενός τεράστιου μεγαλοπρεπούς κτιρίου πάνω στα αρχαία ερείπια. Θεωρούμε απαράδεκτη τη σύνδεση του θέματος αυτού με την απουσία μέτρων που να εξασφαλίζουν την πρόσβαση των αναπήρων στην ολομέλεια της Βουλής, ένα θέμα που έχουμε  εγείρει με συγκεκριμένες προτάσεις από το 2003 με επιστολή μας προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής (επισυνάπτεται).

Το επεισόδιο με τον Πρόεδρο της Οργάνωσής των παραπληγικών κ. Δ. Λαμπριανίδη όπου αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πρώτη συνεδρίαση της παράλληλης Βουλής λογω αδυναμίας να προσεγγίσει στο μικρόφωνο προσβάλλει τη Βουλή. Πολύ κακώς συνδέθηκε  το θέμα αυτό με την ανέγερση του μεγάρου της Βουλής.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ.291.doc