Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα της στο Στρουμπί της Πάφου. Ο αναπληρωτής επαρχιακός γραμματέας Πάφου του Κινήματος κ. Ορέστης Μάτσας ανέφερε πως «Είναι ευρέως γνωστό ότι τα τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο απολαμβάνουν σε πολλά θέματα προνομιακή μεταχείριση από την Κυβέρνηση, ωστόσο η αδιαφορία τους για τον κοινωνικό τους ρόλο έχει γίνει πλέον προφανής.

Μετά τις καταχρηστικές χρεώσεις που θα επιβάλλουν στους πελάτες τους οι δύο μεγάλες τράπεζες του τόπου, με τις ευλογίες του κράτους και της Κεντρικής Τράπεζας, τώρα έρχονται να περιφρονήσουν ακόμα περισσότερο τους κατοίκους των βόρειων περιοχών της Πάφου, κλείνοντας το κατάστημα τους στο Στρουμπί.

Το εν λόγω υποκατάστημα, αποτελεί το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης στην περιοχή και ως ανακοινώθηκε θα παύσει τις εργασίες του στις 14 Ιανουαρίου. Βρίσκουμε απαράδεκτη την απόφαση και άκρως προκλητική την υπόδειξη ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να εξυπηρετούνται στα εγγύτερα σε αυτούς καταστήματα που βρίσκονται στην Πέγεια, στην λεωφόρο Ελλάδος στο κέντρο της Πάφου και στην Πόλη Χρυσοχούς.

Θεωρούμε ότι η ευθύνη για την ταλαιπωρία που πρόκειται να υπόκεινται οι πολίτες των γύρω κοινοτήτων βαραίνει εξίσου, τόσο την Διοίκηση του εν λόγω τραπεζικού ιδρύματος όσο και την πολιτεία, που δεν μερίμνησε για τη διασφάλιση όρων χρηστής λειτουργίας και εξυπηρέτησης των τραπεζών έναντι των πελατών τους. Να υπενθυμίσουμε ότι σε ορισμένοι βουλευτές οι οποίοι σήμερα διαμαρτύρονται για αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις, ανήκουν σε πολιτικές παρατάξεις οι οποίες υπερψήφισαν την συμφωνία της σημερινής κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, και δεν μας βοήθησαν να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των υπό εξαγορά καταστημάτων στις μεγάλες κοινότητες. Θεωρούμε συνεπώς, υποκριτική την σημερινή τους στάση».

Δεδομένων των εξελίξεων, το μόνο που απομένει για να αποφευχθεί η επερχόμενη αδικία είναι η άσκηση πίεσης από την πολιτεία και την κοινωνία, προς την εν λόγω τράπεζα. Από την πλευρά μας, ως Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, συμμεριζόμαστε πλήρως την δυσφορία των κατοίκων, συνεπώς θα στηρίξουμε πλήρως τις όποιες κινητοποιήσεις ανακοινωθούν.