υπόθεση με το τεμάχιο του Προέδρου Αναστασιάδη που έχει σχέση με το υπό σχεδιασμό έργο στο Πέρα Πεδί, εκτός από ακόμα μια ευκαιρία να φανούν οι παλινωδίες του μονίμως οργισμένου Προέδρου, αποτελεί και μία υπόθεση με ηθική -τουλάχιστον- διάσταση. Αυτή δεν βαραίνει μόνο τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη, αλλά και δημοσίους λειτουργούς για τον τρόπο που διαχειρίζονται το θέμα, ως να μην τους απασχολεί να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Η σχέση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το έργο, φαίνεται να τροποποιεί την συμπεριφορά δημοσίων λειτουργών. Ο Διευθυντής του Κτηματολογίου αποτελεί μία χαρακτηριστική περίπτωση. Αφού αγνόησε προκλητικά το κάλεσμα της Βουλής να παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και να καταθέσει τις πληροφορίες που αφορούν την υπόθεση, βγήκε να ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαχωρισμού του τεμαχίου του κ. Αναστασιάδη από το υπόλοιπο τεμάχιο.

Εύλογα λοιπόν παραμένουν αναπάντητα βασικά ερωτήματα:

Πόσο έχει εκτιμηθεί η αξία του “αρκατζίου” του Προέδρου Αναστασιάδη;

Ποια είναι η αξία που δηλώθηκε ότι πωλήθηκε;

Πόσα πληρώθηκαν οι συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη για τα τεμάχια που πούλησαν στην εταιρεία;

Και κυρίως, γιατί μία εταιρεία να αγοράζει παράπλευρα τεμάχια που δεν περιλαμβάνονται στην ανάπτυξη;

Έως ότου απαντηθούν τουλάχιστον αυτά τα ερωτήματα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και όλοι όσοι αντί να κάνουν τη δουλειά που καθηκόντως τους αναλογεί, σιωπούν, παραμένουν εκτεθειμένοι.