Έπρεπε να το περιμένουμε. Λογικό επακόλουθο ένας Δήμος που ευθύνεται για το μέγα φιάσκο της Πλ. Ελευθερίας (το οποίο μόνο εμείς είχαμε προβλέψει από το 2006), να αντιδρούσε με τόση ανευθυνότητα.

Αντί να ψάχνει ποιος ευθύνεται για την παράνομη εκκοπή των ριζών των σημαντικών από οικολογική άποψη δέντρων της οδού Κυριάκου Μάτση – γεγονός που προκάλεσε την πτώση ορισμένων και να καταστούν επικίνδυνα πολύ περισσότερα -εκδίδει γελοίες ανακοινώσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Το γεγονός ότι οι παράνομες εκσκαφές παρά τη ρίζα των δέντρων επηρέασαν την αντοχή τους σε πλευρικούς ανέμους επιβεβαιώνει και σχετική έκθεση του τμήματος Δασών(επισυνάπτεται).

Εντούτοις ο Δήμος Λευκωσίας ισχυρίζεται ότι η πτώση των δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους και η αφαίρεση άλλων για λόγους ασφαλείας δεν ήταν αποτέλεσμα των εργασιών που εκτελούνται στην περιοχή αλλά της κατάστασης των δέντρων.

Καλά, δεν προβληματίζονται στον Δήμο Λευκωσίας από το γεγονός ότι ογδόντα χρόνια τα δέντρα είναι εκεί, άντεξαν πολύ ισχυρότερους ανέμους, δεν έπεσε ποτέ ένα, ούτε είχε καταστεί επικίνδυνο κανένα, λόγω της κατάστασης τους;

Οι δικαιολογίες του Δήμου Λευκωσίας θα ήταν αστείες αν δεν οδηγούσαν σε συγκάλυψη ενός εγκλήματος και μιας παρανομίας που οδήγησε στην εκκοπή μεγάλου αριθμού δέντρων και έθεσε σε κίνδυνο περιουσίες και ζωές κατοίκων στην περιοχή. Και η συγκάλυψη ενός εγκλήματος οδηγεί στην επανάληψη και στην εμπέδωση κλίματος ασυδοσίας.

Συγχαρητήρια στο Δήμο Λευκωσίας! Φταίνε τα δέντρα κι΄ όχι ο εργολάβος, οι σχεδιασμοί του έργου και οι επιβλέποντες μηχανικοί του Δήμου Λευκωσίας.

Άλλωστε τα δέντρα, ούτε ψηφίζουν, ούτε δίνουν μίζες!!!