Επίσκεψη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, η αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος κ. Έφη Ξάνθου και ο αναπληρωτής εκτελεστικός γραμματέας του Κινήματος κ. Γιώργος Στυλιανίδης στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας αιτητών ασύλου στη Κοφίνου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον χώρο, η αντιπροσωπεία του Κινήματος παρέδωσε παιχνίδια και ρουχισμό στους αιτητές ασύλου.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, δήλωσε πως τα παιχνίδια παραδόθηκαν «σε μια προσπάθεια ένδειξης της φιλοξενίας που πρέπει να έχουμε για τους πρόσφυγες που έρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες, με την ελπίδα ότι θα εφαρμοστούν επιτέλους τα σχέδια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι είτε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, είτε να μετακινηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης που είναι ίσως και ο προορισμός τους».

Ο κύριος Περδίκης τόνισε πως «δεν πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να τους αντιμετωπίζουμε με εχθρότητα και προκατάληψη. Πρέπει να υπάρξει διαχείριση αυτού του μεγάλου προσφυγικού κύματος στην Κύπρο, αλλά όσο μένουν στην Κύπρο αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται με την παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία».

Σε δικές του δηλώσεις ο Διευθυντής του Κέντρου, κ. Αντρέας Βαρνάβα, ευχαρίστησε τον κ. Περδίκη και το Κίνημα Οικολόγων, ενώ ανέφερε πως «δουλειά μας είναι να φιλοξενούμε τον κόσμο για όσο καιρό θα βρίσκονται στην Κύπρο και πρέπει να τους δείχνουμε όντως την κυπριακή παραδοσιακή φιλοξενία».

Kofinou 4Kofinou 4Kofinou 4Kofinou 4