Έφυγαν τα τροχόσπιτα από τα Λουτρά της Αφροδίτης. Όχι για να καθαρίσει η περιοχή όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι, αλλά για να μεθοδευτεί η άλωση της περιοχής, με την κατασκευή από τους ημετέρους ενός ιδιωτικού κερδοσκοπικού κατασκηνωτικού χώρου.

Μαθαίνουμε ότι με διαδικασία καθαρά ευνοιοκρατική δόθηκε το πράσινο φως για μια τέτοια ανάπτυξη. Με πολλές όμως παρενέργειες.

Η ανάπτυξη αυτής γίνεται σε Τ/Κ τεμάχιο το οποίο ουσιαστικά είναι θύλακας εντός δικτύου Νατούρα 2000 στην χερσόνησο του Ακάμα.

Σε σχέση με την τήρηση της σύμβασης και τους κανονισμούς του πρωτοκόλλου της Βαρκελώνης, της Πολεοδομικής Ζώνης Προστασίας της Φύσης, ουσιαστικά ο συντελεστής δόμησης είναι μηδενικός. Επιτρέπει μόνο την κατασκευή μονοπατιών και κιοσκιών.

Η αδειοδότηση αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες με τη χρήση τροχόσπιτων και κάθε είδους τροχοφόρων.  

Είναι καιρός να σταματήσει η λεηλασία του Περιβάλλοντος με τη βούλα του ιδίου του Κράτους! Θεωρούμε ότι οι ψίθυροι ότι όλα έγιναν με τη συμβολή υψηλά ιστάμενου του Κυβερνητικού Κόμματος πρέπει να διερευνηθούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Είναι προκλητικό να αφήνουν κάποιοι ένα κατασκηνωτικό χώρο (Πόλη Χρυσοχούς) να φθίνει αντί να αναβαθμιστεί και να χωροθετούν άλλο κατασκηνωτικό χώρο σε μια αυστηρά προστατευόμενη περιοχή !

kataskinotiko 1kataskinotiko 1kataskinotiko 1