Σε μια ύστατη απόπειρα της Κυβέρνησης να καθαρίσει το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας – αναφορικά με το θέμα των πολιτογραφήσεων – αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό να προχωρήσει σε διαδικασία αποστέρησης του κυπριακού διαβατηρίου σε 26 άτομα.

Αρκετές μέρες μετά τον διεθνή διασυρμό μας για την υπόθεση των Καμποτιανών και του καταζητούμενου επιχειρηματία Τζο Λόου, αποφασίζουμε να ανακαλέσουμε τις κυπριακές υπηκοότητές. Όμως η ζημία έχει γίνει.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επαναλαμβάνουμε πως οι ενέργειες της Κυβέρνησης δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετές. Ανάμεσα στις χιλιάδες υπηκοοτήτων, που απλόχερα η Κυβέρνηση παραχώρησε, ξεχωρίζουν μόλις μερικές, οι οποίες έπρεπε ήδη να είχαν ανακληθεί από την επόμενη μέρα της δημοσιοποίησης.

Η ανάκληση υπηκοοτήτων των προβληματικών και ύποπτων περιπτώσεων έπρεπε να γίνει άμεσα.

Η μόνη λύση στην κατρακύλα είναι η διαφάνεια. H Βουλή πρέπει να ψηφίσει άμεσα την πρόταση Νόμου που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα αλλά και σε ό,τι αφορά τα γραφεία που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά και τις επενδύσεις.

Από την έρευνα περιμένουμε να αναδειχθούν οι ποινικές ευθύνες. Οι κυβερνώντες πρέπει όμως να αναλάβουν τις πολίτικες τους ευθύνες άμεσα.

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών