Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σε ψεσινή συνεδρίαση ολοκλήρωσε και επικύρωσε το προσχέδιο των πολιτικών προτάσεων για τις Προεδρικές Εκλογές και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του Κινήματος τη διευθέτηση των συναντήσεων με τους δύο υποψηφίους Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα.

Με την ευκαιρία η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ποιεί έκκληση προς όλες τις πολιτικές ομάδες, πέραν του δίπολου ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ, να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο για κοινή υποψηφιότητα στη βάση συμφωνημένου πολιτικού προγράμματος.

Γι’ αυτό το λόγο κυρίως, οι προτάσεις του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα κατατεθούν ταυτόχρονα στις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ, Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Κίνημα Αλληλεγγύης και Συμμαχία Πολιτών.

Προς άρση παρεξηγήσεων δηλώνεται ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αντιμετωπίζει τις δύο υποψηφιότητες με σεβασμό και εκτίμηση. Η προσπάθεια που καταβάλλεται από κάποιους να παρουσιάσουν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ως δεδομένο είναι κακόβουλη και καταδικαστέα, ανεξάρτητα από τα όποια της κίνητρα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προγραμματίζει Παγκύπριο Συνέδριο στις 18 Ιουνίου όπου σε παγκύπρια εσωτερική δημοσκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές, θα καταγραφεί η βούληση των μελών του κινήματος.

Οι αποφάσεις θα παρθούν, όπως προνοεί το καταστατικό από Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, όταν ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες και οι συζητήσεις με τους υποψηφίους, στη βάση των αποτελεσμάτων της παγκύπριας εσωτερικής δημοσκόπησης.