Δηλώσεις βουλευτή Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου του Κινήματος

Ελπίζουμε σήμερα ότι θα ολοκληρώσουμε το πολιτικό πλαίσιο όσον αφορά το Κυπριακό, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος μας. Θα προσαρμόσουμε ανάλογα τις εξελίξεις που υπάρχουν στο Κυπριακό στο πολιτικό πλαίσιο μας και ευελπιστούμε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουμε το διάλογο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Θα ξεκινήσουμε πρώτα με τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και θα συνεχίσουμε με τον κ. Γιώργο Λιλλήκα, εάν και εφόσον ζητήσει να μπει σε αυτόν το διάλογο με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Θα αποστείλουμε όμως σε όλους τις θέσεις μας, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης που διαχειρίζεται το Κυπριακό, κυρίως για να ακυρώσουμε και το ακροεπιχείρημα ότι τάχα δεν έχουμε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας προτάσεις για εναλλακτική διαχείριση του Κυπριακού.

Η εισήγηση μας θα είναι και μία εναλλακτική πρόταση για τη διαχείριση του Κυπριακού, η οποία, όπως προαναφέραμε, θα σταλεί και στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ούτως ώστε να υπάρχει στο φάκελο του μια ουσιαστική και συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση του Κυπριακού και να μη διατείνεται και να ισχυρίζεται ότι δεν έχουμε προτείνει οτιδήποτε συγκεκριμένο, χωρίς να σημαίνει ότι ανοίγουμε διάλογο μαζί του για τις Προεδρικές Εκλογές.