Η απόφαση της πλειοψηφίας των κομμάτων για αναστολή των εργασιών της Ad-hoc επιτροπής για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ) των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ)  με πρόσχημα τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές υποσκάπτει τη διαφάνεια και εξυπηρετεί τη διαπλοκή.  

Σε ένα κράτος δικαίου ο έλεγχος των δημοσίων προσώπων είναι αυτονόητος, δεν αναστέλλεται και δεν τερματίζεται.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα όπως αναθεωρήσουν την απόφαση τους ώστε να επαναρχίσουν άμεσα οι εργασίες της Ad-hoc Επιτροπής.

Οι Κύπριοι πολίτες δεν θα ανεχθούν να κουκουλωθούν ύποπτες υποθέσεις και χαριστικές διαγραφές δανείων σε πολιτικά πρόσωπα.

Αναμένουμε να αφεθεί η Βουλή να προχωρήσει απερίσπαστη στη διερεύνηση:

  • τα ΜΕΔ πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Γιωρκάτζη
  • της λίστας για διαγραφές δανείων ΠΕΠ από το 2013, στην οποία έκανε αναφορά ο Διοικητής της Κεντρικής
  • της χαριστικής διαγραφής σχεδόν ενός εκατομμυρίου δανείου της εταιρείας TAXAN, στην οποία έχει άμεση σχέση αρχηγός πολιτικού κόμματος,

τις διαγραφές δανείων ΠΕΠ από το Συνεργατισμό

  • οποιαδήποτε άλλη υπόθεση αφορά ύποπτες διευθετήσεις ΠΕΠ

Για το σκοπό αυτό ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης απέστειλε ξανά σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου εκφράζοντας την αντίθεση μας στη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Κανένα κουκούλωμα, καμιά αναστολή, διαφάνεια, έλεγχος και λογοδοσία. Μόνο έτσι θα βάλουμε τέρμα στον κατήφορο.