Μετά από καταγγελία για περιβαλλοντική καταστροφή κοντά σε πάρκο στην περιοχή «Δασάκι της Γλοερής» επισκεφτήκαμε τον χώρο όπου έγινε η απόρριψη των φυκιών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου μας ανέφερε ότι τα φύκια τοποθετήθηκαν σε χώρο που υποδείχθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος Πάφου. Παρόλα αυτά έγινε τοποθέτηση και σε άλλο χώρο και χθες ο Δήμος προχώρησε στην μετακίνηση τους.

Από την πλευρά του Υπεύθυνου του Τμήματος Περιβάλλοντος κυρίου Κώστα Βοσκού μας αναφέρθηκε ότι η τοποθέτηση αυτή είναι προσωρινή και τα φύκια θα πρέπει να διοχετεύονται σε εγκεκριμένους χώρους.

Αυτό που εντοπίσαμε από την επίσκεψη μας στην περιοχή είναι η πλήρης εγκατάλειψη του πάρκου Τρακίδη, που εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Θεμιστοκλέους. Επίσης τα περισσότερα δένδρα κατά μήκος της ακτής έχουν ξεραθεί.

Ελπίζουμε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχέλειας ο Δήμος Γεροσκήπου και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, θα φροντίσουν για τον καθαρισμό και ανάδειξη του χώρου που είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Φύκια 4Φύκια 4Φύκια 4