Η Κυβέρνηση μετά και την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις κυβερνητικές εγγυήσεις για τραπεζικά δάνεια, αφήνει αβοήθητη την οικονομία και απροετοίμαστες τις επιχειρήσεις. Οι περισσότεροι ακόμα δεν μπορούν να το πιστέψουν γιατί μετά από δύο μήνες αναμονή καταλήξαμε στην απόσυρση από την ίδια την Κυβέρνηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Η Κυβέρνηση ας αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Το παιγνίδι της επίρριψης ευθυνών για την απόσυρση του νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν βοηθά.  Η Κυβέρνηση χρειάζεται τα κόμματα για να προχωρήσουν τα υπόλοιπα μέτρα που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής και άλλα που θα χρειαστεί να καταθέσει.

Η Κυβέρνηση ας παρουσιάσει άμεσα το «plan b» της που λέει ότι έχει έτοιμο. Η οικονομία δεν χωρεί άλλες καθυστερήσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε στήριξη κυρίως στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως και στους αυτοεργοδοτούμενους. Καλούμε την Κυβέρνηση να καταθέσει αμέσως και χωρίς άλλη καθυστέρηση αυτό που αποκαλεί σχέδιο Β’ και όχι να μας παραπέμπει στην ερχόμενη εβδομάδα.

Είμαστε όπως πάντα στη διάθεση της Κυβέρνησης να υποβάλουμε προτάσεις για να γίνει ορθολογιστικά – και οικολογικά – η απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων/αυτεργοδοτουμενων.