Στην Μαδρίτη της Ισπανίας μετέβη ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μαζί με τη Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων, κ. Αλεξία Σακαδάκη και τον κ. Edmond Hawila, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 για σειρά επαφών και εργασίες του Μεσογειακού Δικτύου των Ευρωπαίων Πρασίνων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τα μέλη του Μεσογειακού Δικτύου θα συζητήσουν ιδέες, πολιτικές προτεραιότητες και προτάσεις για τις Ευρωεκλογές του Ιούνιου 2024, αλλά και για την ανάγκη να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Παράλληλα, μέσα στο πλαίσιο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, θα συζητηθούν εκτενώς διάφορες πτυχές που αφορούν τη δίκαιη μετάβαση, τη στέγαση, τις θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις πολιτικές υγείας, αλλά και τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον της εργασίας.

Στο συνέδριο, θα παραστούν Υπουργοί, αρχηγοί των Πράσινων κομμάτων, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εμπειρογνώμονες, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ακαδημαϊκοί και ακτιβιστές για να συζητήσουν όλα αυτά τα ζητήματα που ταλανίζουν τους Ευρωπαίους πολίτες.

Η αποστολή επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2023.