Ο υπουργός Άμυνας κ. Αγγελίδης πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στη Λάρνακα με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας κα. Annegret Kramp-Karrenbauer.

Διερωτόμαστε εάν ο κ. Αγγελίδης θα θέσει στην ομόλογο του το θέμα της μεταφοράς στην Κύπρο, από τον τούρκικο κατοχικό στρατό, γερμανικού επιθετικού εξοπλισμού και ιδιαίτερα μιας ολόκληρης ίλης γερμανικών αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της εφαρμογής εμπάργκο πώλησης όπλων από τη Γερμανία στην Τουρκία διεξάγει εκστρατεία το κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας. 

Η Γερμανία, ηγετική χώρα της ΕΕ πρέπει να τεθεί ενώπιων των ευθυνών της. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό μια χώρα της ΕΕ να κλείνει τα μάτια στην παραβίαση των κανόνων του διεθνές δικαίου και στην παραβίαση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μιας άλλης χώρας της ΕΕ.

Είναι λοιπόν υποχρέωση για τον υπουργό Άμυνας κ. Αγγελίδη να θέσει ενώπιον της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας κα. Annegret Kramp-Karrenbauer το θέμα του ευρωπαϊκού εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και ιδιαίτερα το θέμα των γερμανικών αρμάτων Leopard που έφερε στην Κύπρο ο κατοχικός στρατός.