Με ακόμη δυο τραγωδίες «σκοτείνιασαν» οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων αναγκάζοντας δυο οικογένειες να φορέσουν μαύρα.  

Τραγωδίες οι οποίες φέρεται να μπορούσαν να αποφευχθούν αν γίνονταν οι κατάλληλες ενέργειες και μέτρα προστασίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το γραφείο επιθεώρησης εργασίας για τον άνδρα που καταπλακώθηκε από όγκους χώματος, «ήταν προβλεπτός ο κίνδυνος αυτός και  θα μπορούσε κάποιος να προβλέψει ότι θα εξελιχθεί σε ατύχημα” και “μπορούσαν να ληφθούν μέτρα για να μην γίνει το ατύχημα» και «υπήρχε η πιθανότητα της κατολίσθησης, τις προηγούμενες ημέρες είχε βρέξει οπόταν πάντοτε μετά τη βροχή και ανάλογα και με το έδαφος, αυξάνεται η πιθανότητα κατολίσθησης».  

 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με μεγάλη μας λύπη παρατηρούμε άτομα να χάνουν τις ζωές τους στο μεροκάματο τη στιγμή που η Βουλή των Αντιπροσώπων (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ) απέκοψαν το κονδύλι για την Υπηρεσία Επιθεωρήσεων. Μια υπηρεσία που όχι μόνο θα ήταν μια άμυνα του κράτους ενάντια της αδήλωτης και παράνομης εργασίας, αλλά και ένα επιπρόσθετο μέτρο ασφάλειας των εργαζομένων καθώς θα πραγματοποιούνταν επιπρόσθετοι έλεγχοι για τις συνθήκες ασφάλειας.