Εδώ και χρόνια, η ημέρα της 4η Οκτωβρίου γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Παρόλο που η Κυπριακή Κυβέρνηση επικύρωσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία και την ευημερία των ζώων από το 1993, λίγα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της παροχής αποτελεσματικής προστασίας των ζώων.  Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από τις δυνάμεις της Οικολογίας στην Κύπρο ως ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. 

Εκτός από ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο προστασίας και τον  περιορισμό των αδέσποτων ζώων, οι πολίτες αυτή  θα μπορούν να υιοθετήσουν σκυλάκια και γατάκια, εφόσον είναι έτοιμοι να τα υποδεχτούν ως ισότιμα μέλη των οικογενειών τους. «Στην Κύπρο τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι δύο. Αρχικά το ζήτημα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ιδιοκτητών, προκειμένου αυτοί να καταστούν πραγματικά υπεύθυνοι. Από την άλλη, έχουμε μπροστά μας την πρόκληση της διαμόρφωσης ενός κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου που να τιμωρεί όσους ιδιοκτήτες εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας που πέρασε διεξήγαγε εκστρατεία για συλλογή τροφών, κουβερτών, σπιτιών για σκύλους κ.ο.κ.

O Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης θα μεταβεί στο Καταφύγιο Ζώων στην Αραδίππου, στις 09:00 το πρωί συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία μελών και στελεχών του κινήματος για να παραδώσει τροφές για τα ζώα. 

Επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο και στο καταφύγιο στο Καντού στη Λεμεσό όπου θα παραδοθούν τροφές για τα ζώα από τα μέλη του κινήματος Λεμεσού.