Τίθεται εκ νέου αλλά πιο επιτακτικά το θέμα που αφορά το πεδίο βολής Ξυντούς της Εθνικής Φρουράς, κοντά στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, μετά τα σημερινά γεγονότα παρεμπόδισης στρατιωτικών βολών από τους κατοίκους.

Από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία του Κινήματος με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής κ. Γιώργο Στυλιανίδη  και την Γραμματέα της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας κ. Φρόσω Αποστολίδου μετέβησαν σήμερα το πρωί στο πεδίο Βολής Ξυντούς όπου και συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στον χώρο του πεδίου βολής της Εθνικής Φρουράς.

Η κα. Φρόσω Αποστολίδου σε δηλώσεις της ανέφερε πως “οι διαμαρτυρίες για τις καύσεις αρμάτων, ελαστικών διόπτρων και άλλων υλικών που ενδεχόμενα να περιέχουν ραδιενεργά ή άλλα επικίνδυνα στοιχεία όπως το απεμπλουτισμένο ουράνιο και οξειδωμένων βλημάτων επί του εδάφους είναι σοβαρές και πρέπει να εξεταστούν”. 

Να θυμίσουμε ότι για περισσότερο από μια δεκαετία, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τασσόμαστε υπέρ του πάγιου και βασικού αιτήματος της κοινότητας Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, που δεν είναι άλλο από την εκπόνηση ιατρικής μελέτης για τις επιπτώσεις από την λειτουργία του πεδίου βολής στην υγεία των κατοίκων καθώς και μιας ανεξάρτητης μελέτης εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον.