Προκλητικά ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει σε συνεντεύξεις του ότι άναψαν οι μηχανές των διαβατηρίων στο φουλ.  Μπορεί ολόκληρη η οικονομία να έχει σβήσει τις μηχανές της αλλά η μηχανή που «παράγει» διαβατήρια για να κάνουν κέρδος οι γνωστοί ημέτεροι δεν λέει να σβήσει.  Γράφουν οι κυβερνώντες στα παλιότερα των υποδημάτων τους το νόμο που ψήφισε ή Βουλή, τις προειδοποιήσεις της Ε.Ε., το κακό κλίμα και το όνομα της κυπριακής οικονομίας και τις συστάσεις της Επιτροπής που η ίδιοι έχουν διορίσει και προχωρούν ολοταχώς και στο άψε σβήσε να εγκρίνουν επτακόσιες υπηκοότητες. Δεκάδες υπήκοοι τρίτων χωρών αιτούνται υπηκοότητας κάθε μήνα και η Κυβέρνηση κάνει τον τροχονόμο για τα εκατομμύρια που κατευθύνονται και πάλι στους ίδιους κύκλους.

Δυστυχώς υπάρχουν και κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν δώσει πολιτική στήριξη στην επικίνδυνη και ληστρική πολιτική των πολιτογραφήσεων. Κάποιοι που πριν λίγες μέρες πλειοδοτούσαν σε κριτική για τα σκάνδαλα  με τους Καμποτζιανούς και Σαουδάραβες κυπριακής υπηκοότητας, τώρα κάνουν την πάπια ή ακόμα χειρότερα προτρέπουν την κυβέρνηση να συνεχίσει όπως πάντα το ίδιο σκάνδαλο. 

Αντί να στηριχθεί η πραγματική οικονομία, τα εισοδήματα των εργαζομένων και η πράσινη ανάπτυξη ξανα-τροφοδοτείται με υπερ κέρδη το γνωστό ημέτερο κύκλωμα.