Η νεανική παραβατικότητα στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα καλπάζει και αποτελεί σοβαρό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία άμεσα.

Ο Άγγελος Παπαγεωργίου, συντονιστής της επιτροπής Παιδείας του Κινήματος δήλωσε πως «Τα περιστατικά παραβατικότητας ολοένα και αυξάνονται τους τελευταίους μήνες μέσα στα σχολεία και έξω από τα γήπεδα με πρόσφατο παράδειγμα την νοσηλεία του 20χρονού που δέχθηκε επίθεση το Σάββατο με βόμβα μολότοφ κοντά στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του νεαρού αλλά και την σωματική ακεραιότητα άλλων παρευρισκόμενων. Παράλληλα, οι βανδαλισμοί στα σχολεία το Πάσχα από το έθιμο με το άναμμα της Λαμπρατζίας και γενικότερες δολιοφθορές, είναι καταδικαστέα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν παράδειγμα σωστής διαπαιδαγώγησης που αντιπροσωπεύει μια ευρωπαϊκή χώρα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως η αντιμετώπιση της μάστιγας της νεανικής παραβατικότητας θα έπρεπε να απασχολεί εδώ και χρόνια την κοινωνία μας και τον κρατικό μηχανισμό. Είναι επιτακτική ανάγκη οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν στην επίλυση του προβλήματος της συμπεριφοράς των νέων που προχωρούν σε παραβιάσεις και εγκληματικές συμπεριφορές, μέσω ενός προγραμματισμού που θα προσφέρεται τόσο μέσα από την παιδεία όσο και μέσα από τις δομές κοινωνικής πρόνοιας».