Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε τα εξής: «Θεωρούμε πως οι αναφορές του Προέδρου για επαναφορά στο Σύνταγμα του ‘60, έγιναν χωρίς διαβούλευση, έχουν πολλές ελλείψεις και έχουν δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα και ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους και μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Οι αναφορές του Προέδρου για επαναφορά στο Σύνταγμα του 60’ δεν έπρεπε να γίνουν. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς μας βρίσκει σε ένα μεγάλο αδιέξοδο όσον αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Είναι μείζονος σημασίας η Κυπριακή πλευρά να ξεκινήσει την προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσει υποστήριξη και από άλλες χώρες, για να πειστεί η Τουρκία και η Τ/Κ πλευρά να έρθουν στο τραπέζι των συνομιλιών, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού που να διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ένα ανεξάρτητο κράτος, χωρίς ξένους στρατούς, βάσεις, εγγυήσεις και με κατοχυρωμένα όλα τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών του, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.