Η απόφαση για διοργάνωση μέσα στο κέντρο της Λευκωσίας, ειδικών διαδρομών του Cyprus Rally και άλλων αγωνιστικών δραστηριοτήτων, επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δημιουργεί σωρεία προβλημάτων. Φαίνεται ότι τα περσινά παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Ούτε το πλήθος των παραπόνων που εκφράστηκαν πέρσι από τους κατοίκους της πρωτεύουσας, φαίνεται ότι επηρέασαν τους αρμοδίους.

Το πρόσχημα της ανάγκης για οργάνωση διαδρομής μέσω των κατεχομένων, εμάς ως Οικολόγους δεν μας πείθει. Το κέντρο της Λευκωσίας έχει γεμίσει κάγκελα και οδοφράγματα, οι χώροι στάθμευσης έχουν κλείσει και οι πολίτες δίκαια διαμαρτύρονται. Η πολυήμερη αναστάτωση των ρυθμών της πόλης και της ζωής των πολιτών, η ηχορύπανση και η μόλυνση, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από το οποιοδήποτε πολιτικό ή οικονομικό όφελος.

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζουμε τη λύπη μας που η Κυβέρνηση, ο Δήμος Λευκωσίας και η Λέσχη Αυτοκινήτου, έχουν αποφασίσει να οργανώσουν για άλλη μια φορά διαδρομές και δραστηριότητες του Cyprus Rally μέσα σε κατοικημένες περιοχές, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των κατοίκων. Για άλλη μια φορά τα συμφέροντα και οι σκοπιμότητες έχουν επικρατήσει της ανάγκης για προστασία της ποιότητας της ζωής των πολιτών.