Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε ανησυχία για την εξέλιξη της διαφοράς μεταξύ κυβέρνησης και εκπαιδευτικών. Μία καθαρά συνδικαλιστικού τύπου διαφορά μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη, απειλεί να τινάξει στον αέρα την δημόσια εκπαίδευση.

Ακούγοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, περίπου να πανηγυρίζει επειδή σωστά οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία, δεν μπορούμε πάρα να εκφράσουμε την απογοήτευση μας. Αυτή την ανεύθυνη κυβερνητική πολιτική συμπεριφορά δεν μπορούμε να την ανεχτούμε. Θυμόμαστε ότι την τελευταία φορά που η κυβέρνηση αγνόησε τις συνέπειες μιας λευκής απεργίας δημοσίων λειτουργών, κάηκε ένα ολόκληρο δάσος. Αλλά γι’ αυτό δεν τιμωρήθηκε κάνεις.

Γι’ αυτό η ιστορία επαναλαμβάνεται και γίνεται τραγωδία.

Εξάλλου, τώρα που πιστεύει ότι έλυσε το πρόβλημα των απαλλαγών η κυβέρνηση με τον ετσιθελισμό και τον αυταρχισμό της, εξευτελίζοντας και υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση, θα θέλαμε να δούμε πως θα αντιμετωπίσει τα μέτρα κωλυσιεργίας των εκπαιδευτικών και κυρίως πως θα επιλύσει τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας.

Με επικοινωνιακά κόλπα και τσιριμόνιες δεν λύνονται τα βαθύτερα προβλήματα της χώρας.