Η χθεσινή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, χωρίς να απολογείται για την προεδρική χάρη που έδωσε σε καταδικασμένο για σεξουαλική αποπλάνηση ανηλίκου, το μόνο που αναφέρει επί της ουσίας είναι η αναφορά στις εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πολύ καθυστερημένα και κατόπιν εορτής ο Πρόεδρος δεσμεύεται για νομοθετικές αλλαγές.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμαι εντελώς ανεπαρκή την προεδρική απάντηση.

Ανησυχητικές είναι και οι πληροφορίες που αναφέρονται σε αποφυλάκιση με προεδρική χάρη κι άλλων καταδικασθέντων για σεξουαλικά αδικήματα ή για επικείμενη χρήση της περιβόητης πλέον νομοθεσίας για την μείωση της ποινής μέσω αποφυλάκισης επ’ άδεια και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην προχωρήσει σε άλλη απονομή χάριτος σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων. Επιπλέον, άμεσα οι αρμόδιοι πρέπει προβούν, σε συντονισμό με τον Γενικό Εισαγγελέα, στην αναπροσαρμογή και εφαρμογή αυστηρότερων κριτηρίων που δεν θα επιτρέπουν ούτε μείωση ποινής αλλά ούτε και την αποφυλάκιση είτε με προεδρική χάρη είτε άλλως πως, χωρίς να ενημερωθεί και η οικογένεια του θύτη,

Ειδικότερα για το ζήτημα της ενημέρωσής των θυμάτων και της οικογένειας του θύματος σχετική είναι και η τροποποίηση που από τον Μάρτιο του 2015 ο Πρόεδρος των Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης κατέθεσε στη Βουλή και βρίσκεται υπό συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.