Τα όσα αναφέρθηκαν από τις αντιπροσωπείες της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ μετά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο και αφορούν το ασφαλιστικό, αλλά και τις θέσεις τους για το ΓεΣΥ, μας υποχρεώνουν να εκφράσουμε και πάλιν τις θέσεις μας και να τοποθετηθούμε.

Όπως ξεκαθαρίστηκε και πρόσφατα από τον ίδιο τον πρόεδρο του Κινήματος, κ. Γιώργο Περδίκη, στο συνέδριο της Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), το περασμένο Σάββατο, υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης από τα κόμματα και την Κυβέρνηση για την υλοποίηση του ΓεΣΥ.

Όσο πλησιάζουμε στις προεδρικές εκλογές, τόσο και θα δυσκολεύει η προοπτική λήψης αποφάσεων για το ΓΕΣΥ.

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στους σχεδιασμούς για το ΓεΣΥ και να μην αφήσει να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζουμε ότι στόχος όλων πρέπει να είναι ένα βιώσιμο ΓεΣΥ.

Η υγεία πρέπει να μείνει μακριά από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του όποιου κλάδου και να έχει βασικό άξονα την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Από την πρώτη στιγμή, είχαμε στηρίξει την απόφαση της Κυβέρνησης, να παραμείνει το Γενικό Σύστημα Υγείας στην αρχική μονοασφαλιστική του μορφή.

Όμως, βέβαια αυτό δεν φτάνει και χρειάζεται να υλοποιηθούν πολλά ακόμα στο χώρο της υγείας.

Ανησυχούμε, γιατί η ψήφιση των νομοσχεδίων καθυστερεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις.

Ζητούμε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή να οδηγήσει τα νομοσχέδια στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, αφού βεβαίως η Κυβέρνηση ολοκληρώσει το διάλογο για τα συνδικαλιστικά και τις εισφορές του ΓΕΣΥ.