Σε χθεσινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποφάσισε ομόφωνα την καταψήφιση του προϋπολογισμού του 2018 από του δύο βουλευτές του Κινήματος, κυρίους Γ. Περδίκη και Χ. Θεοπέμπτου.

Ο προϋπολογισμός που καλείται να ψηφίσει η Βουλή, για ακόμα μία χρονιά έχει σαφώς αρνητικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο, δεν προνοεί για τη χρηματοδότηση πολιτικών πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά αντίθετα πολλαπλώς επιτρέπει τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός, δεν αλλάζει το αρνητικό πρόσημο, αντίθετα επιδεινώνει την κατάσταση σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Εμείς άλλωστε καταψηφίζαμε τον κρατικό προϋπολογισμό και την εποχή που ήταν ελλειμματικός, γιατί μας ενδιαφέρει πέραν της ποσότητας και η ποιότητα/κατεύθυνση των παρεχόμενων κονδυλίων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, συνεπείς στην έως τώρα στάση μας, δε μπορούμε παρά να καταψηφίσουμε μεν τον προϋπολογισμό, εργαζόμενοι δε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε στην υλοποίηση του από την νέα κυβέρνηση των δυνάμεων της αλλαγής, να τροποποιηθεί με κεντρικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την ευημερία των ανθρώπων.