Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε καταγγείλει τις προάλλες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το πολυδιαφημισμένο έργο του Del Mar, προτού ακόμα εξασφαλίσει οικοδομική άδεια από την αρμόδια πολεοδομική αρχή, δηλαδή το Δήμο Γερμασόγειας.

Φαίνεται ότι στη βιασύνη τους να κόψουν κορδέλες, οι άνθρωποι του Πρόεδρου ξέχασαν να ελέγξουν αν το έργο είχε εξασφαλίσει τις άδειες του. Ο προεκλογικός οίστρος φαίνεται να παρέσυρε αυτούς που σχεδιάζουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εγκαινίων του Προέδρου Αναστασιάδη.

Τις τελευταίες μάλιστα εβδομάδες γινόταν ένας αγώνας ταχύτητας για να εξασφαλιστούν οι άδειες μέσω διαδικασιών express. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι δεν πρόλαβαν να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η σχετική οικοδομική άδεια.

Σε παρέμβαση του σήμερα στο Τρίτο του ΡΙΚ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης αναφέρθηκε στην υπόθεση εξηγώντας ότι ο νόμος απαγορεύει την έναρξη εργασιών χωρίς την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

“Μπορεί κάποτε να επιδεικνύεται ανοχή από τις οικοδομικές αρχές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να νομιμοποιεί τα ανομιμοποίητα με την εμβληματική παρουσία του” δήλωσε ο κ. Περδίκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος αυτοβούλως παρενέβη στην εκπομπή και θέλησε να διαψεύσει τον κ. Περδίκη, ισχυριζόμενος ότι τάχα είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια πριν τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς κτιρίου.

Αργότερα βέβαια -κατ’ ιδίαν- φρόντισε να “επανορθώσει” με προσωπικό τηλεφώνημα στον κ. Περδίκη.

Αναμένουμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απολογηθεί για τη δεύτερη κυβερνητική γκάφα.

Κατ’ ακρίβεια θα ήταν καλό και έντιμο ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να απολογηθεί για το γεγονός ότι -έστω και εν αγνοία του- εγκαινίασε “μετά βαΐων και κλάδων” τις εργασίες για ένα κτίριο που δεν είχε ακόμα αδειοδοτηθεί.

*Έχει σημασία να προσθέσουμε πως επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας συνηγορούν ότι είχαν αρχίσει από εβδομάδες οι οικοδομικές εργασίες υποθεμελίωσης χωρίς να έχει εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια.