Μετά από ενάμιση μήνα το έγκλημα συνεχίζεται. Περί τα μέσα Μάϊου γατάκια στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων είχαν δολοφονηθεί άγρια, από ανθρώπινο χέρι.

Την περασμένη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, εθελοντές αντίκρισαν ξανά την ίδια άγρια δολοφονία ακόμα τεσσάρων γάτων και πλέον είναι ξεκάθαρο

ότι υπάρχουν κατά συρροή δολοφόνοι γάτων.

Βίντεο από το περιστατικό:

 

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην αστυνομία ζώων της Πάφου η οποία έδειξε ενδιαφέρον στην διερεύνηση της υπόθεσης και ως πρώτο βήμα έγινε περισυλλογή των δολοφονημένων γάτων για νεκροψία.

Αναμένουμε απαιτητικά η υπόθεση αυτή να τύχει χειρισμού ως σοβαρό ποινικό αδίκημα, να εντοπιστούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η κ. Ανθή Μουζούρη, συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που γνωρίζουν κάτι για αυτή την υπόθεση να ενημερώσουν άμεσα την αστυνομία. Το άτομο η τα άτομα που προβαίνουν σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα σε ζώα έχουν σοβαρά διαταραγμένη προσωπικότητα.

Έρευνες κατέδειξαν ότι άτομα που βασανίζουν και δολοφονούν ζώα μπορεί να κάνουν τις ίδιες πράξεις και σε συνάνθρωπο τους. Ως εκ τούτου είναι άκρως επικίνδυνα για την κοινωνία και επιβάλλεται να εντοπίζονται άμεσα από τις αρχές, ως ένοχοι για δολοφονία ζώων και να επιδέχονται ποινών, όπως προνοεί η νομοθεσία.

Ανακοίνωση για το προηγούμενο περιστατικό:

Φρίκη και αποτροπιασμό για την φρικτή δολοφονία πέντε ανυπεράσπιστων γάτων στην επαρχία Πάφου