Ελλείψει επιχειρημάτων, στέλεχος του ΕΛΑΜ για να δικαιολογήσει την ακροδεξιά και φασιστική ρητορική της ιδεολογίας που πρεσβεύει, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες παιδιών νηπιακής ηλικίας, κρούοντας τον κίνδυνο της ισλαμοποίησης.

Δυστυχώς αυτή η απλοϊκή συμπερασματολογία, με την οποία εμβολιάζει η ακροδεξιά με υπέρμετρο λαϊκισμό την κοινωνία, είναι άκρως επικίνδυνη και στηρίζεται σε λανθασμένα συμπεράσματα, μακριά από την αλήθεια.

Τα λάθη και οι παραλείψεις της Κυπριακής πολιτείας που οδήγησαν σε πληθυσμιακή αποψίλωση περιοχές στη χώρα μας και δημιούργησαν ένα περιβάλλον υπογεννητικότητας, δεν επιτρέπεται να πληρώσουν τα αθώα παιδιά των μεταναστών.

Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται με βαρβαρότητα και αναλγησία.

Εξάλλου υπάρχουν και τα καλά παραδείγματα. Ως Οικολόγοι επιλέγουμε να στηρίζουμε έμπρακτα, κάθε χρόνο, το νηπιαγωγείο Φανερωμένης στη Λευκωσία, όπου τα παιδιά των μεταναστών μετέχουν της ελληνικής παιδείας και μαθαίνουν να σέβονται τα ήθη και τα έθιμα της κοινωνίας που τους φιλοξενεί.

Εμείς δίνουμε με θετικές δράσεις την απάντηση μας στην ξενοφοβία, γνωρίζοντας ότι ο λαϊκισμός και η άρνηση βεβαίως «πουλά». Αναλαμβάνουμε το κόστος που συνεπάγεται η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά.