Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πραγματοποιεί ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Διαφανής διακυβέρνηση: Ο ρόλος των θεσμών και των πολιτών» την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 18:00.

Τα τελευταία χρόνια, η υπόληψη της Κύπρου, σε σχέση με το κράτος δικαίου και την αξιοκρατία, τόσο στα μάτια των πολιτών στο εσωτερικό, όσο και των υπολοίπων κρατών στην Ευρώπη και Διεθνώς, έχει υποστεί ισχυρά πλήγματα.

Δυστυχώς, αυτό δε φαίνεται να αποτελεί μια διαστρεβλωμένη εντύπωση που δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, αλλά να αποτυπώνεται και σε διάφορους σχετικούς δείκτες. Η χαμένη αξιοπιστία του κράτους της Κύπρου, η διάχυτη αίσθηση της επικράτησης της διαφθοράς στις δομές του και η συνεχής απομάκρυνση των πολιτών από τα πολιτικά πράγματα, οφείλεται στις κακές πρακτικές διακυβέρνησης.

Σε αυτή την διολίσθηση του κράτους, ποιος είναι ο ρόλος των θεσμών και των μηχανισμών ελέγχου; Ποιος ο ρόλος των πολιτών;

Πως η συνεχής εμπλοκή τους μέσω της παρατήρησης, επίκρισης και συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να οχυρώσει το Κράτος Δικαίου στην Κύπρο;

Πως θα καταφέρει το κράτος να ανακτήσει την αξιοπιστία του έναντι στους πολίτες;

Τη συζήτηση προλογίζει:

– κ. Daniel Freund, Ευρωβουλευτής Ευρωπαίων Πρασίνων – «The role of institutions and citizens’ participation in the transparent governance in the EU»

και συμμετέχουν:

– κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Βουλευτής & Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών – «Οι επιπτώσεις της διαφθοράς στο περιβάλλον και ο ρόλος των μηχανισμών ελέγχου»

– κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Βουλεύτρια Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών – «Ο ρόλος των πολιτών στη διαφύλαξης της διαφάνειας»

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο κ. Γιώργος Περδίκης – μέλος της Πολιτικής Επιτροπής – τέως βουλευτής του Κινήματος.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τη σελίδα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στο Facebook (https://www.facebook.com/cygreens).

Το κοινό μέσω της πλατφόρμας του Facebook θα μπορεί να υποβάλει ερωτήματα στους ομιλητές μας σχετικά με το θέμα.