Αγαπητέ/ή συμπολίτη/ισσα,

Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σου ώστε να δώσουμε μαζί λύσεις σε μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει ενώπιον της για τις επόμενες δεκαετίες η Κύπρος, αυτήν της κλιματικής κρίσης. Η αναχαίτιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής απαιτεί συλλογική και πολυεπίπεδη αντιμετώπιση. Πιστεύω βαθιά πως, οι λύσεις αυτές μπορούν να προκύψουν μέσα από τον διάλογο με τους πολίτες. Γι’ αυτό χρειάζομαι τη βοήθειά σου για να απαντήσουμε το ερώτημα:

Πώς μπορεί η Κύπρος να αξιοποιήσει τους πόρους που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής;

Σε προσκαλώ, να συμμετάσχεις σε μία Διαδικτυακή Συνέλευση Πολιτών στις 5 και 12 Φεβρουαρίου στις 16:00 – 18:00, ώστε, με την καθοδήγηση ειδικών, να εντοπίσουμε, να επεξεργαστούμε και να δώσουμε μαζί τις απαντήσεις.

Η Συνέλευση Πολιτών (Citizens’ Assembly), ως διαδεδομένη πρακτική διαβούλευσης, προωθεί σημαντικά την έννοια της συμμετοχικής δημοκρατίας. Πολίτες από όλο το κοινωνικό φάσμα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου συνέρχονται για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για σημαντικά ζητήματα.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση, προερχόμενη από τους ίδιους τους πολίτες, για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ακολούθως, υπό την ιδιότητά μου ως Βουλεύτρια και στον βαθμό που μου επιτρέπει το κοινοβουλευτικό αξίωμα, θα προωθήσω τα αποτελέσματα της πρότασης, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Για να συμμετάσχετε στην Συνέλευση, μπορείτε να επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο, πραγματοποιώντας την εγγραφή σας μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2022:

https://forms.gle/PTchqzPyEfwuZpWz8

Με τη συμπλήρωση της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα λάβετε μέσω email (εντός 24 ωρών) το ακριβές πρόγραμμα καθώς και το zoom link στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι συζητήσεις.

Οι Συνελεύσεις Πολιτών είναι ανοικτές προς το κοινό, συνεπώς αν θεωρείς ότι θα ενδιέφερε άτομα που γνωρίζεις, μπορείς να προωθήσεις τις παραπάνω πληροφορίες.

Στο πλαίσιο προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας, οι πολίτες που θα συμμετέχουν στις δύο μέρες του Citizens’ Assembly, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα ηλεκτρικό πατίνι Xiaomi Mi 1S, μέσω κλήρωσης που θα διεξαχθεί με την ολοκλήρωση των συζητήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με όλα τα πιο πάνω, παρακαλώ επικοινωνήστε με το [email protected].

Facebook event: https://fb.me/e/17tR7LJHO

Μαζί μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά!

Χαιρετισμούς,

Αλεξάνδρα Ατταλίδου

Βουλεύτρια