Οι κάτοικοι Ιδαλίου είναι αγανακτισμένοι – και με το δίκιο τους – , καθώς η κατάσταση με τα εργοστάσια ασφάλτου όχι μόνο έχει φτάσει στο απροχώρητο, αλλά ο Γολγοθάς τους δεν λέει να σταματήσει. Οι κάτοικοι καθημερινά υποφέρουν από τις έντονες οσμές και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην περιοχή λόγω των εργασιών των ασφαλτικών εργοστασίων.

Γι΄ αυτό και εμείς σταθήκαμε για άλλη μια φορά στο πλάι των κατοίκων σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 07:30 στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ιδαλιού Γ΄ από τον Δήμο Ιδαλίου και τους κάτοικους της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε: «επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως είναι απαράδεκτο γεγονός να θεωρείται ως πολυτέλεια ο καθαρός αέρας και η ησυχία για τους κατοίκους της περιοχής. Θεωρούμε ότι η υγεία των παιδιών και των κατοίκων σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να είναι καθημερινά εκτεθειμένα σε ένα περιβάλλον όπου αναπνέουν επιβλαβείς ουσίες από τα εργοστάσια ασφάλτου.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά δεν θα κλείσουν τα «αυτιά», και τα ‘μάτια’ οι αρμόδιοι και θα αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες που τους αναλογούν, άλλα και να πράξουν ανάλογα».