Καταγγελίες πολιτών της Λάρνακας, αναφέρουν το έντονο πρόβλημα που δημιουργείται από την παρουσία του πλοίου SAIPEM FDS στο λιμάνι της πόλης. Συγκεκριμένα επισημαίνουν πως το εν λόγω πλοίο, που είχε και κατά το παρελθόν ελλιμενιστεί στη Λάρνακα, δημιουργούσε εκτεταμένη οχληρία σε 24ωρη βάση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε εύλογο τον προβληματισμό των κατοίκων, που έχουν ήδη βιώσει τις συνέπειες από την παρουσία του πλοίου, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2017 στο λιμάνι της Λάρνακας.

Εκείνη την περίοδο είχαμε λάβει πολλές διαμαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, ενώ υπενθυμίζεται για όσους πιθανώς το ξεχνούν, ότι το λιμάνι Λάρνακας εφάπτεται σε οικιστικές περιοχές, όπου διαμένουν ηλικιωμένα άτομα ή ασθενείς που χρειάζονται ησυχία και δε μπορούν να ζουν υπό συνθήκες ηχορύπανσης.

Αναμένουμε εξηγήσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τον Δήμο Λάρνακας, την Αρχή Λιμένων κοκ. Με ενδιαφέρον περιμένουμε να μάθουμε το σκεπτικό που τους οδήγησε στο να επιτραπεί ο εκ νέου ελλιμενισμός του, με δεδομένο μάλιστα ότι το λιμάνι Λάρνακας δε διαθέτει βιομηχανική ζώνη και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από ζώνες κατοικίας.