Όπως καταγγέλλεται στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Λεμεσού, elemesos παιδιά με ειδικές ανάγκες ήρθαν αντιμέτωπα με μια πρωτοφανή ρατσιστική συμπεριφορά, κατά την επίσκεψή τους σε χώρο αναψυχής.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, όπως μεταφερθούν μαζί με τα παιδιά σε εξωτερικό χώρο. Αυτό μάλιστα, μολονότι οι εκπαιδευτικοί εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών, ορισμένα από τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσουν επιληπτικά επεισόδια, εξαιτίας της έκθεσης τους στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν. Εντούτοις ο ιδιοκτήτης του χώρου επέμεινε στην αδιανόητη απόφασή του, ζητώντας τους εν τέλει να αποχωρήσουν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ενέργεια διάκρισης σε βάρος ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως η συγκεκριμένη. Καμία δικαιολογία, καμία δεύτερη σκέψη δε μπορεί να υπερασπιστεί τέτοιες πρακτικές, που αποκόπτουν τμήματα της κοινωνίας, από τους δημόσιους χώρους. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο ρατσισμός, όποια μορφή και αν έχει, θα αντιμετωπιστεί (μόνο) με διοικητικές κυρώσεις. Καλούμε την κοινωνία των πολιτών να αποδοκιμάσει στην πράξη, τους φορείς του. Καλούμε όμως και την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτή την αποτρόπαια πράξη.