Όλες οι καταγγελίες που έκανε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σχετικά με την επέμβαση του τμήματος δασών και την εκρίζωση των ακακιών στο δάσος Μαυραλή στην παραλία της Αργάκας, περιοχή ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών έχουν δικαιωθεί πλήρως από την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Εξαρχής καταγράψαμε την απουσία διαβούλευσης μεταξύ αρμόδιων τμημάτων, την ανεύθυνη συμπεριφορά έναντι των δύο ειδών χελωνών Caretta-caretta και Chelonia mydas, η ακαταλληλότητα της περιόδου εκρίζωσης και καύσης των ακακιών, τα θέματα δημόσιας υγείας κτλ.

Το γεγονός ότι αποτελεί μέρος του διαχειριστικού σχεδίου η απομάκρυνση των ακακιών δεν μπορεί να δικαιολογήσει την χρήση των βαρετών  μηχανημάτων και την καύση επιτόπου στην παραλία των κλαδεμάτων. 

Συμφωνούμε ότι πρέπει να μετακινηθούν τα μεταλλευτικά υπολείμματα. Αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα μπουν και πάλι με τις μπουλντόζες και τα βαριά μηχανήματα στην παραλία, τάχα για “καλό σκοπό”

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δικαιωνόμαστε πλήρως για τις καταγγελίες που κάναμε δημόσια σχετικά με το περιστατικό αυτό. Θεωρούμε ότι υπάρχουν υπεύθυνοι και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς το αποτέλεσμα της ατιμωρησίας στην Κύπρο το γνωρίζουμε πολύ καλά. Απαιτούμε επίσης από τα εμπλεκόμενα υπουργεία και τμήματα την διεξαγωγής έρευνας του αποτελέσματος της αποκοπής και καύσης των ακακιών στην περιοχή και την αποκατάσταση της παραλίας.