Το χθεσινό περιστατικό της επίθεσης του δικηγόρου κ. Πόλυ Πολυβίου κατά του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη, σε μια υπόθεση που αφορά τις ευθύνες των τραπεζών και αγγίζει το θέμα του ελέγχου της Κυπριακής Δικαιοσύνης από μια μικρή ομάδα συγγενών και φίλων  (κουμπαροκρατία), για το οποίο είχε προβεί σε καταγγελίες ο αδελφός του Γενικού Εισαγγελέα, Νίκος, είναι  επιεικώς απαράδεκτο.

Ακόμα κι αν η απαράδεκτη αναφορά στον Γενικό Εισαγγελέα περί αίσχους για τη Δικαιοσύνη της Κύπρου και καταστροφής των δικαστηρίων αποσύρθηκε, στην αντίληψη ενός μέσου, αντικειμενικού και καλά πληροφορημένου παρατηρητή δημιουργείται η εικόνα μιας τρομοκρατίας κατά όσων προσπαθούν για να υπάρξει επιτέλους τιμωρία για τους υπευθύνους της οικονομικής καταστροφής.

Ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να μην επέμενε στην τιμωρία του κ. Πολυβίου, ωστόσο η κοινωνία οφείλει να στείλει το μήνυμα σε όλους ότι δεν θα ανεχθεί περαιτέρω αυτή την κατάσταση ατιμωρησίας, η οποία αποτελεί πραγματικό αίσχος για τη Δικαιοσύνη.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εμμένει στη διαχρονική του θέση και απαιτεί να παταχθεί η κουμπαροκρατία στον τομέα της Δικαιοσύνης με κάθε δυνατό τρόπο, διότι ως και το ρητό που συχνά ακούγεται στις δικαστικές αίθουσες: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια…»