Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το σφαγείο Cypra δεν είναι μόνο το ζήτημα της κατάφορης παραβίασης νόμων από τον ιδιοκτήτη και την διευθυντική ομάδα. Αφορούν κυρίως την αναβλητικότητα των ίδιων των αρχών για να έρθουν να επιβάλλουν τον νόμο έτσι ώστε να γίνεται σωστή διαχείριση.  

Τα πράγματα όπως ήρθαν – και αυτή τη στιγμή έχει γίνει επίταξη του σφαγείου – οφείλουν οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να εκμεταλλευτούν την απεριόριστη πρόσβαση που έχουν στο σφαγείο για να μπορέσουν να εξετάσουν με λεπτομέρεια και με πολύ προσοχή όλες τις παρανομίες και παρατυπίες στις οποίες προχωρεί αυτό το σφαγείο.

Συγκεκριμένα:

  1. Θέλουμε να μπουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και να εξετάσουν όλη την αλυσίδα διαχείρισης
  2. Θέλουμε να έρθει το Τμήμα Περιβάλλοντος και να εξετάσει όλη τη διαχείριση των  αποβλήτων και την παραγωγή του βιοαερίου
  3. Θέλουμε να έρθει το Τμήμα Υδάτων για να εξετάσει τι ποσότητες αντλεί ακριβώς αυτό το σφαγείο  από τον υδατοφράκτη Αγίας Μαρίνας και αν όντως υπεραντλεί από τις διατρήσεις τις όποιες κατέχει στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη
  4. Θέλουμε να έρθει η επαρχιακή διοίκηση και να εξετάσει και τις οικοδομικές και τις πολεοδομικές ατασθαλίες
  5. Θέλουμε να έρθει το υγειονομείο από το υπουργείο Υγείας για να εξετάσει τη διαδικασία παραγωγής των τροφίμων
  6. Θέλουμε να έρθει το τμήμα επιθεώρησής εργασίας και να εξετάσει τα φουγάρα εάν όντως είναι μέσα στις εγκύκλιου και σε όλες τις προδιαγραφές που χρειάζεται να έχουν τα φουγάρα.
  7. Θέλουμε όλα τα τμήματα τα συναρμόδια να λειτουργήσουν μαζί και επιτέλους να διορθωθεί η κατάσταση, δεν είναι δυνατό να έχουμε ιδιώτες οι οποίοι να λειτουργούν με το «too big too fail» δεν υπάρχει κανένας που να είναι υπερβολικά μεγάλος και ας λειτουργήσει το παράδειγμα του συγκεκριμένου σφαγείου και ως ένας κώδωνας κινδύνου για όλους τους υπόλοιπους που παρανομούν, και υπάρχουν πάρα πολλοί που παρανομούν.

Βίντεο δηλώσεων: https://youtu.be/BAxjQLmfiKo