Ο Βουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, είπε ότι «τα τελευταία τραγικά γεγονότα έχουν αναδείξει μια πραγματικότητα, ότι δηλαδή οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι των κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργεί η σύγχρονη ζωή, η οικονομική κρίση και η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης και των άλλων φορέων να αντιμετωπίσουν τα αδιέξοδα και τα προβλήματα που δημιουργούνται κυρίως στους νέους και ανήλικους».

«Πληροφορηθήκαμε ότι προωθείται εισήγηση για διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας από το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως. Απαίτηση μας είναι να δεσμευτεί η Κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει τις εισηγήσεις του πορίσματος της έκθεσης της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε, κάνοντας παράλληλα λόγο για  «κατά συρροή άρνηση των κυβερνητικών υπηρεσιών να συμμορφωθούν με τις εισηγήσεις του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως».

Είπε, επίσης, ότι θα πρέπει  «να τεθεί ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα γιατί δεν πρέπει η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης να χρονίσει. Κατανοούμε ότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις στο προσωπικό, χρειάζεται και εκσυγχρονισμός της υπηρεσίας. Σε ένα σύνολο 170 λειτουργών χρειάζεται να προσληφθούν με τα παλιά δεδομένα άλλοι 32»

(ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΑΧΡ)