Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας για την άρση της πολεοδομικής άδειας για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην κοινότητα Σωτήρα της επαρχίας Λεμεσού από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Η ζημιά όμως στο περιβάλλον έγινε. 100 δέντρα θυσιάστηκαν με μη αναστρέψιμη ζημιά, λόγω κακών χειρισμών και την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και τοποθέτησης έργων ανανεώσιμων ενέργειας.

Σε δηλώσεις της εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών η κ. Νατάσα Ιωάννου, τόνισε πως «Η ολιγωρία που υπάρχει για την δημιουργία χωροταξικού σχεδίου τοποθέτησης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και η καθυστέρηση στην παρακολούθηση της συμμόρφωσης εταιρειών με τις πρόνοιες των αδειών ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες για την έκβαση της υπόθεσης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αναφέρουμε για ακόμη μια φορά πως κανένα έργο που γίνεται εις βάρος του περιβάλλοντος δεν θεωρείται ‘ανάπτυξη’, ακόμα και τα έργα που αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι αδιανόητο και παράδοξο να καταστρέφονται δέντρα για έργα ΑΠΕ. Καλούμε τις Αρχές και τους αρμόδιους φορείς, στο άμεσο μέλλον να θεσπίσουν και να εφαρμόσουν τον χωροταξικό σχεδιασμό για έργα ΑΠΕ που θα ωφελεί τις εταιρείες, τις κοινότητες και το περιβάλλον και να επιβλέπουν διαρκώς τις διαδικασίες για να εξασφαλίζεται τα έργα γίνονται νομότυπα και εντός των πλαισίων της άδειας των εκάστοτε εταιρειών».