Απογοητευτική η απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου το οποίο επέβαλε μόλις 2,5 χρόνια ποινή φυλάκισης, σε 24χρονο που πυροβόλησε 34χρονη έγκυο στην πλάτη, μετά που η δεύτερη του ζήτησε να χωρίσουν.

Τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, «κοστολογήθηκαν» με 2,5 χρόνια φυλάκισης κάτι που, με πρόχειρους υπολογισμούς, θα είναι λιγότερα, λόγω της καλής διαγωγής κοκ.

Ένας άνδρας πυροβόλησε μια γυναίκα επειδή ήταν θυμωμένος, καθώς εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν και ήθελε να προχωρήσει τη ζωή της με κάποιο άλλο άτομο. Λόγω καθαρής τύχης δεν είχαμε ακόμη μια γυναικοκτονία. Από εκείνες που βαφτίζονται «εγκλήματα πάθους». Μια μάστιγα που επιτέλους πρέπει να σταματήσει.

Πώς όμως να σταματήσει όταν οι ποινές που επιβάλλονται στους θύτες, είναι απλά «ποινές χάδι»; Ποινές που δεν μετρούν τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε και εξακολουθεί το θύμα.

Η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο που όχι μόνο πρέπει να προβληματίζει ολόκληρη την κοινωνία, αλλά θα πρέπει ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς να βοηθήσει στον αγώνα για την εξάλειψή του. Περιστατικά έμφυλης βίας, πρέπει να τιμωρούνται άμεσα και παραδειγματικά, ώστε να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν.