Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022, έχει ως σύνθημά της, το «sharing gets you further» και στόχο να ενθαρρύνει τον κόσμο να μοιράζεται το μέσο μετακίνησής του με άλλα άτομα ή και να συνδυάζει διαφορετικά μέσα για τις μετακινήσεις του.

Γι’ αυτό το σκοπό μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διοργανώνει δράσεις, και εκστρατείες οι οποίες περιγράφονται ως εξής:

1)     Συμμετοχή του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου στον ποδηλατικό γύρο του Δήμου Λευκωσίας το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

2)     Ημερίδα της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού με τίτλο «Δημόσιες Συγκοινωνίες της Λεμεσού. Νέο Ξεκίνημα, Νέα Εποχή». Στην Ημερίδα, θα γίνουν  δύο παρουσιάσεις. Στην μία θα παρουσιαστούν οι προσδοκίες των πολιτών της Λεμεσού από τις δημόσιες συγκοινωνίες και στην άλλη οι υπηρεσίες και οι διευκολύνσεις που θα παρέχονται στο κοινό από τον νέο στόλο των λεωφορείων.

Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης του Δήμου Λεμεσού, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7:00 το βράδυ.

Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://fb.me/e/2i5HYCDRK

3)     Διαγωνισμός φωτογραφίας από την Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας και τη Νεολαία Οικολόγων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. «Τα στραβά και ανάποδα της κινητικότητας εν Κύπρω». Οι νικητές/τριες θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης στην Δημοσιογραφική Εστία στις 27/09 στις 19:00 όπου θα πραγματοποιηθεί έκθεση και παρουσίαση των φωτογραφιών αλλά και γελοιογραφίας με θέμα την κινητικότητα στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://tinyurl.com/4n457ska

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωπαϊκός αυτός θεσμός έφτασε στη Κύπρο από το 2002 με πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το οποίο οργάνωσε τότε μια σειρά εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο «Πάω στη πόλη χωρίς αυτοκίνητο».

Απαιτείται να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να ευαισθητοποιηθούμε στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε διαρκώς με το αυτοκίνητο και να περιμένουμε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των εκπεμπόμενων ρύπων.