Σήμερα που η κοινωνία «βογκά» από τους ψηλούς λογαριασμούς της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), που κυριολεκτικά καίνε νοικοκυριά, δεν μπορώ να συγχαρώ το ΔΣ της ΑΗΚ όπως μόλις έκανε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και βουλευτής κ. Γιώργος Περδίκης 

Πιστεύω, συμπλήρωσε, ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθούν τα κέρδη ΑΗΚ τα οποία συμποσούνται  τα τελευταία χρόνια σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια με αποθεματικό. Η ΑΗΚ μπορεί να απορροφήσει το κόστος από την αύξηση διεθνώς της τιμής των καυσίμων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανε γι αυτό διαχρονικά ως Κίνημα υποστηρίζουμε το ημιδημόσιο χαρακτήρα  της ΑΗΚ.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΑΗΚ θα συμπεριφέρεται όπως οποιοδήποτε άλλος επιχειρηματίας και να αυξάνει τις τιμές του δημοσίου αγαθού που προσφέρει επειδή αυξήθηκαν οι πρώτες ύλες και τα καύσιμα. 

Ο Γενικός Ελεγκτής είπε πως μετά την κρίση επανήλθαμε στην σπατάλη. Μετά την κρίση επανήλθε και η ΑΗΚ στην συσσώρευση λίπους. 

Επειδή θέλουμε να είναι η ΑΗΚ ένας ανθηρός δημόσιος οργανισμός, κρούουμε το καμπανάκι, καθώς πιστεύουμε πως πρέπει να γίνει ταχύτατα εξορθολογισμός, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό», κατέληξε ο κ. Περδίκης.